• English
  • Magyar

Felvételi felhívás 2017.

A Hatvani István Szakkollégium felvételt hirdet a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán, Természettudományi és Technológiai Karán valamint Informatikai Karán tanuló hallgatók számára. A jelentkezéseket 2017. május 31-én (szerda) 23:00 óráig várjuk a Szakkollégium e-mail címére. A Felvételi űrlap itt tölthető le: Felvételi űrlap E-mail cím: hatvani@unideb.hu

2017. évi Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencia

A Hatvani István Szakkollégium 2017. május 4-én, csütörtökön rendezi meg félévi rendes Tudományos Hallgatói Konferenciáját. A Konferenciának az MTA Debreceni Területi Bizottság Székháza ad helyet (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.). Azok, akik ebben a félévben szeretnének részt venni a konferenciánkon, április 3-ig (hétfő) nyújthatják be jelentkezésüket az alábbi adataik megküldésével:

Vizsgakövetelmények

Új tendenciák a modern tudományban 3. c. értelmiségi modul tantárgyi teljesítéséhez szükséges teendők és tudnivalók, az írásos dolgozat tartalmi és formai követelményei az alábbi összefoglalóban olvashatóak. A dolgozatokat Word-dokumentum formájában a harvani@unideb.gu e-mail címre kérjük megküldeni!

2016. évi Őszi Tudományos Hallgatói Konferencia

A Hatvani István Szakkollégium 2016. december 16-án, pénteken rendezi meg félévi rendes Tudományos Hallgatói Konferenciáját. A Konferenciának az MTA Debreceni Területi Bizottság Székháza ad helyet 8:30 órai kezdettel (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.). A Konferencia megnyitóján együttműködési megállapodás aláírására kerül sor a Hatvani István Szakkollégium és a Járom Kulturális Egyesület között.

Újra Hatvani-hét a Debreceni Egyetemen

A Hatvani István Szakkollégium 2016-ban is megrendezi éves nagyrendezvényét, a Hatvani-hetet. A több napos rendezvény november 21. és november 24. között kínál színes programokat a szakkollégisták és az érdeklődők számára.

Új szakkollégiumi tanulmánykötet készülőben

A Hatvani István Szakkollégium 2017 tavaszán hallgatói tanulmánykötetet jelentet meg. A szakkollégisták által szerkesztett kötet "A mi tendenciáink..." - Szakkollégiumi tanulmányok 5. címmel jelenik meg. A kötet megjelentetését a Hatvani István Szakkollégium NTP-SZKOLL-16-0007 számon nyilvántartásba vett ˝Közösségek, hálózatok, értékek - Tehetséggondozó szakmai programok a Hatvani István Szakkollégiumban˝ című pályázati programja támogatja.

2016. évi Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencia

A Konferencia programja:
 
2016. május 5. csütörtök
 
9:30       Történettudományi – Hadtudományi szekció I-II.
 
9:30 - 10:00 Bukó Barbara (I. Nemzetközi tanulmányok MA, Nemzeti Közszolgálati Egyetem): Regionális érdekek a hegyi-karabahi konfliktusban
Témavezető: Fekete Csanád

2016. évi Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferencia

A Hatvani István Szakkollégium 2016. május 5-én, csütörtökön rendezi meg ez évi rendes Tavaszi Tudományos Hallgatói Konferenciáját. A Konferenciának az MTA Debreceni Területi Bizottság Székháza ad helyet 9:00 órai kezdettel (4032 Debrecen, Thomas Mann u. 49.). A Konferencia megnyitóján együttműködési megállapodás aláírására kerül sor a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonságpolitikai Szakkollégiuma között.

(En)Gendered Lives - Anglo-American Voices 1.

Elkészült a Hatvani István Szakkollégium Anglisztika-Amerikanisztika szakcsoportjának angol nyelvű hallgatói tanulmánykötete. A kötet megjelentetését a Hatvani István Szakkollégium NTP-SZKOLL-15-0019 számon nyilvántartásba vett "Színesen - Tehetséggondozó szakmai programok a Hatvani István Szakkollégiumban" című pályázati programja támogatta. A kötet megtekinthető a Kiadványaink menüpontban.

Book Launch and Orientation: Hatvani Extramural College English and Amrerican Studies Group

Book Launch & Orientation
The English and American Studies Group of the Hatvani István Extramural College presents their essay collection (in English) and holds a short orientation about the College and its programme (in Hungarian).
 
Kötetbemutató és tájékoztató
A Hatvani István Szakkollégium Anglisztika-Amerikanisztika szakcsoportja bemutatja elkészült kötetét (angol nyelven), majd rövid tájékoztatót tart a Szakkollégiumról és annak programjairól (magyar nyelven). 
 

Oldalak